menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu utrzyj posiekany czosnek z solą na pastę. Dodaj tymianek i lekko ugnieć, żeby tymianek uwolnił swój aromat. Wlej oliwę, miód oraz musztardę I ucieraj do uzyskania gładkiej masy. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj kurczaka z marynatą. Odstaw na kilka godzin najlepiej 3-4. Cytrynę pokrój w plastry i obłóż kurczaka. Piecz 40 minut w 180°C.

ocena:

Kurczak cytrynowy z tymiankiem

składniki

  • 4 pałki z kurczaka
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu utrzyj posiekany czosnek z solą na pastę. Dodaj tymianek i lekko ugnieć, żeby tymianek uwolnił swój aromat. Wlej oliwę, miód oraz musztardę I ucieraj do uzyskania gładkiej masy. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj kurczaka z marynatą. Odstaw na kilka godzin najlepiej 3-4. Cytrynę pokrój w plastry i obłóż kurczaka. Piecz 40 minut w 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję