menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kurczaka doprawiam przyprawami i piekę w 180 stopniach w piekarniku. Potem zmniejszam temperaturę do 160 stopni. Łącznie piekę 50-60 minut. W połowie pieczenia obracam kurczaka na drugą stronę.
Kurczaka po wyjęciu z piekarnika podaję po kilkunastu minutach. jest pyszny.

ocena:

Kurczak pieczony z miodem

składniki

  • około kilograma kawałków kurczaka
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz ziołowy
  • po trochu oregano i tymianku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kurczaka doprawiam przyprawami i piekę w 180 stopniach w piekarniku. Potem zmniejszam temperaturę do 160 stopni. Łącznie piekę 50-60 minut. W połowie pieczenia obracam kurczaka na drugą stronę.
Kurczaka po wyjęciu z piekarnika podaję po kilkunastu minutach. jest pyszny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję