menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować 2 litry wody, wsypać sól peklową, dokładnie wymieszać i włożyć kurczaka. Zaczekać aż wystygnie w zalewie.
Kaszę ugotować i dodać do niej masło, wystudzić. Jabłko pokroić na kawałki, dodać do kaszy wraz z rozmarynem, papryką, sosem jalapeno i odrobiną pieprzu, dokładnie wymieszać.
Wsypać do wnętrza kurczaka majeranek i nadziać farszem. Nagrzać piekarnik do 180*C i piec kurczaka w rękawie piekarniczym przez około 45 minut, aż będzie z wierzchu jasnobrązowy.
Smacznego

ocena:

Kurcze pieczone (nadziewane kaszą z jabłkiem)

składniki

  • 1 kurczak (około 1 1/2 kg)
  • 2 łyżki soli peklowej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki sosu jalapeno
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować 2 litry wody, wsypać sól peklową, dokładnie wymieszać i włożyć kurczaka. Zaczekać aż wystygnie w zalewie.
Kaszę ugotować i dodać do niej masło, wystudzić. Jabłko pokroić na kawałki, dodać do kaszy wraz z rozmarynem, papryką, sosem jalapeno i odrobiną pieprzu, dokładnie wymieszać.
Wsypać do wnętrza kurczaka majeranek i nadziać farszem. Nagrzać piekarnik do 180*C i piec kurczaka w rękawie piekarniczym przez około 45 minut, aż będzie z wierzchu jasnobrązowy.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję