menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Myjemy i osuszamy kuropatwę. Na dno rondla wlewamy oliwę i ocet, a gdy się rozgrzeją dorzucamy grubo posiekano cebulę i przyprawy. Chwilę smażymy i wkładamy kuropatwę. Dusimy na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a cebula nabierze złocistej barwy. Podajemy w tym samym naczyniu, najczęściej z ziemniakami i smażonymi borówkami.

ocena:

Kuropatwy po asturyjsku – Perdices a la moda Asturiana

składniki

  • 1 kuropatwa
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 listki laurowe
  • szczypta estragonu, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Myjemy i osuszamy kuropatwę. Na dno rondla wlewamy oliwę i ocet, a gdy się rozgrzeją dorzucamy grubo posiekano cebulę i przyprawy. Chwilę smażymy i wkładamy kuropatwę. Dusimy na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a cebula nabierze złocistej barwy. Podajemy w tym samym naczyniu, najczęściej z ziemniakami i smażonymi borówkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję