menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przesypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, tak, żeby woda sięgała ok. 1 cm powyżej powierzchni kaszy. Solimy do smaku, mieszamy i pozostawiamy, aż kasza wchłonie całą wodę. Jest to specjalna gruba kasza pszenna, która stanowi podstawę potraw arabskich.

ocena:

Kuskus

składniki

  • 250 g kaszy kuskus
  • wrzątek
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę przesypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, tak, żeby woda sięgała ok. 1 cm powyżej powierzchni kaszy. Solimy do smaku, mieszamy i pozostawiamy, aż kasza wchłonie całą wodę. Jest to specjalna gruba kasza pszenna, która stanowi podstawę potraw arabskich.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję