menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy. Mięso gotujemy w 1,5 l wody, następnie wyjmujemy je, usuwamy kości, a mięso kroimy na kawałki. Do wywaru dodajemy kapustę, pokrojoną cebulę oraz przyprawy i gotujemy. Osobno gotujemy suszone grzyby, które następnie kroimy w paski. Na koniec łączymy wywar grzybowy z „kapuściano – mięsnym”, dodajemy pokrojone mięso, grzyby, ziemniaki. Podajemy zupę z chlebem.

ocena:

Kwaśnica – Podhale

składniki

  • 1,5 l wody
  • ok. 1 kg baraniny z kością lub gęsiny
  • kilka suszonych grzybów
  • kilka ziemniaków
  • 3 cebule
  • 500 g kiszonej kapusty
  • czosnek, majeranek, kminek, cząber, ziele angielskie
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy. Mięso gotujemy w 1,5 l wody, następnie wyjmujemy je, usuwamy kości, a mięso kroimy na kawałki. Do wywaru dodajemy kapustę, pokrojoną cebulę oraz przyprawy i gotujemy. Osobno gotujemy suszone grzyby, które następnie kroimy w paski. Na koniec łączymy wywar grzybowy z „kapuściano – mięsnym”, dodajemy pokrojone mięso, grzyby, ziemniaki. Podajemy zupę z chlebem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję