menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Mąkę roztrzepać ze śmietaną, wlać do wrzącej wody i ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania. Żółtka roztrzepać z sokiem z kapusty, wlać do zupy, przyprawić solą jeśli trzeba, podawać z gotowanym grochem lub fasolą.

ocena:

Kwasówka

składniki

  • ¾  l wody
  • 2 szklanki soku z kwaszonej kapusty
  • 2 żółtka
  • łyżeczka cukru
  • pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Mąkę roztrzepać ze śmietaną, wlać do wrzącej wody i ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania. Żółtka roztrzepać z sokiem z kapusty, wlać do zupy, przyprawić solą jeśli trzeba, podawać z gotowanym grochem lub fasolą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję