menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełbasę pokrój w półplasterki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobne kawałki. Cebulę, paprykę, cukinię i kabaczka pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju przesmaż kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz dodaj cebulę i czosnek. Poczekaj, aż się lekko zrumienią, dodaj pozostałe warzywa i duś razem około 30 minut. Dopraw przyprawami i poczęstuj rodzinę.

ocena:

Leczo

składniki

  • 500 g kiełbasy wędzonej
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 2 papryki (najlepiej różnokolorowe)
  • 2 cebule
  • 250 g cukinii
  • 250 g kabaczka
  • 4 ząbki czosnku
  • ostra i słodka papryka
  • olej
  • sól, cukier
  • ewentualnie 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełbasę pokrój w półplasterki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobne kawałki. Cebulę, paprykę, cukinię i kabaczka pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju przesmaż kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz dodaj cebulę i czosnek. Poczekaj, aż się lekko zrumienią, dodaj pozostałe warzywa i duś razem około 30 minut. Dopraw przyprawami i poczęstuj rodzinę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję