menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż gotujemy w dużej ilości wody, gdy jest miękki odcedzamy go. Owoce myjemy, z czereśni usuwamy pestki,  a z truskawek szypułki. Owoce dzielimy na połówki i mieszamy je z gorącym ryżem. Z jogurtu, cukru, cukru waniliowego oraz z cynamonu robimy słodki sos. Podajemy porcje leguminy polane sosem jogurtowym.

ocena:

Legumina czereśniowa

składniki

  • 200 g ryżu
  • 500 g czereśni lub wiśni
  • 400 g truskawek
  • 50 ml jogurtu
  • 30 g cukru (w przypadku wiśni trochę więcej)
  • cukier waniliowy, szczypta cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż gotujemy w dużej ilości wody, gdy jest miękki odcedzamy go. Owoce myjemy, z czereśni usuwamy pestki,  a z truskawek szypułki. Owoce dzielimy na połówki i mieszamy je z gorącym ryżem. Z jogurtu, cukru, cukru waniliowego oraz z cynamonu robimy słodki sos. Podajemy porcje leguminy polane sosem jogurtowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję