menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory pokrój w ósemki i wymieszaj z rukolą oraz botwinką. Bazylię i czosnek drobno posiekaj dodaj pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszaj ruzgą. Warzywa polej przygotowanym sosem i gotowe. Taką sałatkę polecam do tuńczyka.

ocena:

Lekka sałatka z rukoli i botwinki z bazyliowym dresingiem

składniki

  • 50 g rukoli
  • 50 g listków botwinki
  • 200 g pomidorów malinowych
Sos:
  • garść liści bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory pokrój w ósemki i wymieszaj z rukolą oraz botwinką. Bazylię i czosnek drobno posiekaj dodaj pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszaj ruzgą. Warzywa polej przygotowanym sosem i gotowe. Taką sałatkę polecam do tuńczyka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję