menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, następnie dodaj pomidory i bulion – pomidory świeże przed dodaniem sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Zupę gotuj około 20-30 minut. Po tym czasie dopraw całość solą, pieprzem i tabasco, następnie zmiksuj i odstaw do wystudzenia. Chłodnik podawaj schłodzony lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem pokrojonej brzoskwini i bazylii.

ocena:

Letni chłodnik pomidorowy z brzoskwinią

składniki

800 g pomidorów z puszki lub świeżych
1 cebula
4 połówki brzoskwiń z puszki
200 ml bulionu warzywnego lub wody
4 liście bazylii
50 ml oliwy z oliwek
tabasco, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, następnie dodaj pomidory i bulion – pomidory świeże przed dodaniem sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Zupę gotuj około 20-30 minut. Po tym czasie dopraw całość solą, pieprzem i tabasco, następnie zmiksuj i odstaw do wystudzenia. Chłodnik podawaj schłodzony lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem pokrojonej brzoskwini i bazylii.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję