menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Suszone zioła wsypujemy do butli, wlewamy 125 ml spirytusu, połowę wody i zakorkowujemy. Odstawiamy na tydzień. Następnie z reszty wody i cukru przygotowujemy syrop, zanim ostygnie wlewamy do niego resztę spirytusu i przecedzoną „nalewkę”. Mieszamy, przelewamy do butelek, zakorkowujemy i odstawiamy na 2 miesiące.

ocena:

Likier miętowy lub piołunowy

składniki

  • 1 l spirytusu
  • 750 ml wody
  • 1 kg cukru
  • 8 łyżek suszonych ziół

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Suszone zioła wsypujemy do butli, wlewamy 125 ml spirytusu, połowę wody i zakorkowujemy. Odstawiamy na tydzień. Następnie z reszty wody i cukru przygotowujemy syrop, zanim ostygnie wlewamy do niego resztę spirytusu i przecedzoną „nalewkę”. Mieszamy, przelewamy do butelek, zakorkowujemy i odstawiamy na 2 miesiące.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję