menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z cukru i wody gotujemy syrop i zanim ostygnie mieszamy go ze spirytusem, wsypujemy utłuczone migdały i cynamon. Wlewamy do butli, zakorkowujemy i odstawiamy na 3-4 dni. Gotowy likier przecedzamy i wlewamy do butelek. Zakorkowujemy. Nadaje się do picia po roku czasu.

ocena:

Likier migdałowy „Persiko”

składniki

  • 1 l spirytusu
  • 750 ml wody
  • 1 kg cukru, ćwierć łyżeczki cynamonu
  • 30 g gorzkich (!) migdałów

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z cukru i wody gotujemy syrop i zanim ostygnie mieszamy go ze spirytusem, wsypujemy utłuczone migdały i cynamon. Wlewamy do butli, zakorkowujemy i odstawiamy na 3-4 dni. Gotowy likier przecedzamy i wlewamy do butelek. Zakorkowujemy. Nadaje się do picia po roku czasu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję