menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Pomarańcze sparzyć, wyszorować, osuszyć, zdjąć z nich pomarańczową część skórki.

2.Z owoców wycisnąć sok, wymieszać z wodą i cukrem, zagotować, przecedzić przez gazę.

3.Wystudzony syrop wymieszać z e spirytusem i przelać do jednego naczynia , najlepiej dużego słoika razem z obranymi skórkami.

4. Zakręcić i odstawić na 4 dni w chłodne miejsce. Od czasu do czasu potrząsnąć słojem.

5.Po 4 dniach przecedzić i wlać do butelek.

ocena:

Likier pomarańczowy

składniki

  • 2 duże pomarańcze
  • 1 szkl. spirytusu
  • 300ml wody
  • 30 dag cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Pomarańcze sparzyć, wyszorować, osuszyć, zdjąć z nich pomarańczową część skórki.

2.Z owoców wycisnąć sok, wymieszać z wodą i cukrem, zagotować, przecedzić przez gazę.

3.Wystudzony syrop wymieszać z e spirytusem i przelać do jednego naczynia , najlepiej dużego słoika razem z obranymi skórkami.

4. Zakręcić i odstawić na 4 dni w chłodne miejsce. Od czasu do czasu potrząsnąć słojem.

5.Po 4 dniach przecedzić i wlać do butelek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję