menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gąsiora wrzucić jagody i korzenie.Zalać spirytusem,zakorkować szczelnie,zamieszać gąsiorem i zostawić na 3 tygodnie.Co jakiś czas zamieszać gąsiorem.Wodę z miodem zagotować, ściągnąć z ognia.Do gorącej wody z miodem powoli wlewać przefiltrowany spirytus,ciągle mieszając.Przelać wszystko znowu do gąsiora,zakorkować szczelnie i zostawić na 3 tygodnie.Ponownie przefiltrować,przelać do butelek i zakorkować.Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu,( dla cierpliwych ) kilka miesięcy. Na zdrowie.

ocena:

Likier z czarnych jagód

składniki

  • 150 g czarnych jagód
  • 5 g goździków
  • 5 g pokrojonej skorki pomarańczowej
  • 0,5 l spirytusu
  • 500 g miodu
  • 8 g kory cynamonu
  • 0,5 l przegotowanej wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gąsiora wrzucić jagody i korzenie.Zalać spirytusem,zakorkować szczelnie,zamieszać gąsiorem i zostawić na 3 tygodnie.Co jakiś czas zamieszać gąsiorem.Wodę z miodem zagotować, ściągnąć z ognia.Do gorącej wody z miodem powoli wlewać przefiltrowany spirytus,ciągle mieszając.Przelać wszystko znowu do gąsiora,zakorkować szczelnie i zostawić na 3 tygodnie.Ponownie przefiltrować,przelać do butelek i zakorkować.Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu,( dla cierpliwych ) kilka miesięcy. Na zdrowie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję