menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sprawioną rybę solimy, pieprzymy i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną (jeśli śmietana jest zbyt rzadka, mieszamy ją z mąką) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy, aż całość lekko się zrumieni. Kiedy lina podamy z grzybkami, np. duszonymi kurkami, radość biesiadników będzie pełna.

ocena:

Lin w śmietanie

składniki

  • 1 sprawiony lin na osobę
  • 125 ml gęstej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • ew. 1 łyżka mąki, podduszone grzybki i oliwki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sprawioną rybę solimy, pieprzymy i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną (jeśli śmietana jest zbyt rzadka, mieszamy ją z mąką) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy, aż całość lekko się zrumieni. Kiedy lina podamy z grzybkami, np. duszonymi kurkami, radość biesiadników będzie pełna.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję