menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser biały łączymy ze śmietaną. Dodajemy utartą na tarce rzodkiewkę, posiekany drobno szczypiorek oraz rukolę. Doprawiamy do smaku według uznania i dokładnie mieszamy. Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy z wody, a następnie na pojedyncze jej liście układamy po 1 dużej łyżce pasty i zawijamy w rulon. Do takiej pasty proponuję tosty, bagietkę, bułeczkę lub pełnoziarniste, ciemne pieczywo.

ocena:

Liście sałaty z pastą szkolną

składniki

500 g sera białego
250 g śmietany
rukola
pęczek szczypioru
pęczek rzodkiewki
2 sałaty
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser biały łączymy ze śmietaną. Dodajemy utartą na tarce rzodkiewkę, posiekany drobno szczypiorek oraz rukolę. Doprawiamy do smaku według uznania i dokładnie mieszamy. Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy z wody, a następnie na pojedyncze jej liście układamy po 1 dużej łyżce pasty i zawijamy w rulon. Do takiej pasty proponuję tosty, bagietkę, bułeczkę lub pełnoziarniste, ciemne pieczywo.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję