menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietankę ucieramy z cukrem pudrem, kawą i likierem. Dodajemy uprażone na patelni bez tłuszczu i ostudzone płatki migdałowe. Gdy śmietanka jest ubita na sztywno wkładamy ją do zamrażalnika. Lody z likierem możemy podać dowolnie przybrane, oblane czekoladą, posypane dodatkowo płatkami migdałów lub orzechami i oczywiście z wszelkimi andrutami.

ocena:

Lody z likierem

składniki

  • 800 ml śmietany 22% (słodkiej)
  • 125 ml likieru : Amaretto, Baileys lub innego
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 80-100 g cukru pudru
  • 100 g płatków migdałowych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietankę ucieramy z cukrem pudrem, kawą i likierem. Dodajemy uprażone na patelni bez tłuszczu i ostudzone płatki migdałowe. Gdy śmietanka jest ubita na sztywno wkładamy ją do zamrażalnika. Lody z likierem możemy podać dowolnie przybrane, oblane czekoladą, posypane dodatkowo płatkami migdałów lub orzechami i oczywiście z wszelkimi andrutami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję