menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i drobno siekamy. Z czosnku, wina, sosu sojowego, posiekanego imbiru, oleju, soli i pieprzu robimy marynatę. Marchewkę obieramy, wraz z cukinią kroimy w długie paski. Zalewamy łososia i warzywa marynatą i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie grillujemy rybę wraz z warzywami robiąc jeden pakiecik z folii aluminiowej lub układamy łososia na posmarowanym olejem ruszcie, skórą do dołu i grillujemy po 4 minuty z każdej strony. Warzywa grillujemy osobno na tacce przez 4 minuty.

ocena:

Łosoś z warzywami

składniki

Na 1 osobę

  • 150 g filetu z łososia ze skórą
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • po 1 małej cukinii i marchewce
  • pół łyżeczki posiekanego świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 20 ml oleju lub oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i drobno siekamy. Z czosnku, wina, sosu sojowego, posiekanego imbiru, oleju, soli i pieprzu robimy marynatę. Marchewkę obieramy, wraz z cukinią kroimy w długie paski. Zalewamy łososia i warzywa marynatą i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie grillujemy rybę wraz z warzywami robiąc jeden pakiecik z folii aluminiowej lub układamy łososia na posmarowanym olejem ruszcie, skórą do dołu i grillujemy po 4 minuty z każdej strony. Warzywa grillujemy osobno na tacce przez 4 minuty.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję