menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.  Rozgrzej piekarnik do 180° C. Grzanie góra- dół.

2.  Do naczynia miksującego włóż orzechy. Miksuj 4 s/ obr. 5 Następnie przesyp je do miski i odstaw na bok.

3.  Do misy włóż marchewkę. Rozdrobnij 10 s / obr. 5  Kopystką zsuń marchewkę ze ścianek na dno naczynia.

4.  Do rozdrobnionej marchewki dodaj resztę składników. Orzechy, cukier, jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ekstrakt waniliowy, olej, cynamon i szczyptę soli. Mieszaj 20 s / obr

5.  Gotową masę przełóż do papilotek. Piecz 25 minut. 

Krem z serka

1.  Do czystego i osuszonego naczynia włóż wszystkie składniki kremu. Następnie miksuj 30 s /obr. 4

2.  Gotową masę schłódź w lodówce przez ok 20 minut.

3.  Następnie przy pomocy rękawa cukierniczego nakładaj krem na ostudzone muffinki. Dekoruj ulubionymi owocami lub kwiatami jadalnymi. 

ocena:

Muffinki marchewkowe z kremowym serkiem (Thermomix)

składniki

Babeczki

  • 250 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 140 g cukru lub 0,5 szklanki miodu
  • 4 jajka
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • ew. 1 szklanka orzechów włoskich

 Krem z serka

  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g serka typu Philadelphia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.  Rozgrzej piekarnik do 180° C. Grzanie góra- dół.

2.  Do naczynia miksującego włóż orzechy. Miksuj 4 s/ obr. 5 Następnie przesyp je do miski i odstaw na bok.

3.  Do misy włóż marchewkę. Rozdrobnij 10 s / obr. 5  Kopystką zsuń marchewkę ze ścianek na dno naczynia.

4.  Do rozdrobnionej marchewki dodaj resztę składników. Orzechy, cukier, jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ekstrakt waniliowy, olej, cynamon i szczyptę soli. Mieszaj 20 s / obr

5.  Gotową masę przełóż do papilotek. Piecz 25 minut. 

Krem z serka

1.  Do czystego i osuszonego naczynia włóż wszystkie składniki kremu. Następnie miksuj 30 s /obr. 4

2.  Gotową masę schłódź w lodówce przez ok 20 minut.

3.  Następnie przy pomocy rękawa cukierniczego nakładaj krem na ostudzone muffinki. Dekoruj ulubionymi owocami lub kwiatami jadalnymi. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję