menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sardele dzielimy na połówki.Cebulę drobno siekamy.Pietruszkę, bazylię i rozmaryn siekamy.Na patelnie wlewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek,cebulę i smażymy do zeszklenia, dodajemy kawałki sardeli i smażymy 2-3 minuty,aż nabiorą jasnozłocistej barwy, doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy posiekaną bazylią,rozmarynem,pietruszką i oregano.Makaron farfalle gotujemy al dente, odcedzamy.Dodajemy do sosu sardelowego posypujemy pozostałą pokrojoną pietruszką, bazylią, rozmarynem i oregano. Smacznego

ocena:

Makaron farfalle z sosem sardelowym

składniki

  • 500 g makaronu farfalle
  • 300 g sardeli lub anchois
  • pęczek świeżej natki pietruszki
  • 2 gałązki rozmarynu
  • pęczek świeżego oregano
  • pęczek świeżej bazylii
  • 150 ml oliwy extra vergine
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sardele dzielimy na połówki.Cebulę drobno siekamy.Pietruszkę, bazylię i rozmaryn siekamy.Na patelnie wlewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek,cebulę i smażymy do zeszklenia, dodajemy kawałki sardeli i smażymy 2-3 minuty,aż nabiorą jasnozłocistej barwy, doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy posiekaną bazylią,rozmarynem,pietruszką i oregano.Makaron farfalle gotujemy al dente, odcedzamy.Dodajemy do sosu sardelowego posypujemy pozostałą pokrojoną pietruszką, bazylią, rozmarynem i oregano. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję