menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W szerokim rondlu rozpuścić masło i wrzucić kawałki mrożonego szpinaku oraz czosnek w kawałkach. jak szpinak zacznie się rozpuszczać dolać mleko. rozmrażać na wolnym ogniu. po całkowitym rozmrożeniu wsypać makaron i dobrze wymieszać. dodać sery topione i zalać śmietanką. wymieszać,aż sery się rozpuszczą, doprawić solą, pieprzem i kurkumą – ewentualnie solą czosnkową. na talerzu można posypać tartym serem.

ocena:

Makaron świderki ze szpinakiem

składniki

  • 200 gr makaronu świderki
  • pół opakowania szpinaku mrożonego w porcjach
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki śmietanki 18% słodkiej (może być 30%)
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 plasteki sera hochland masdamer
  • -pół bloczka hochland topiony śmietankowy
  • sól, pieprz, kurkuma

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W szerokim rondlu rozpuścić masło i wrzucić kawałki mrożonego szpinaku oraz czosnek w kawałkach. jak szpinak zacznie się rozpuszczać dolać mleko. rozmrażać na wolnym ogniu. po całkowitym rozmrożeniu wsypać makaron i dobrze wymieszać. dodać sery topione i zalać śmietanką. wymieszać,aż sery się rozpuszczą, doprawić solą, pieprzem i kurkumą – ewentualnie solą czosnkową. na talerzu można posypać tartym serem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję