menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pierś pokrój w kostkę i zamarynuj przez chwilę w oliwie, soli, pieprzu i tymianku (w tym czasie wstaw wodę na makaron). Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni około 5 minut, aż stanie się złociste dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, kiedy zrobi się szklista, dodaj główki szparagów ( pozostałej części szparagów nie wrzucaj, możesz wykorzystać je na zupę krem) Smaż chwilę i dodaj śmietanę, redukuj ją na małym ogniu aż zgęstnieje, dodajemy sól i pieprz do smaku. Do przygotowanego sosu wrzuć ugotowany makaron, posyp starym serem i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

ocena:

Makaron z kurczakiem i szparagami

składniki

  • 1 pierś kurczaka 200g
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 średniej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szparagów (główki)
  • 300g makaronu penne
  • 200ml śmietany 30%
  • 2-3 łyżki startego parmezanu
  • 8 pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pierś pokrój w kostkę i zamarynuj przez chwilę w oliwie, soli, pieprzu i tymianku (w tym czasie wstaw wodę na makaron). Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni około 5 minut, aż stanie się złociste dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, kiedy zrobi się szklista, dodaj główki szparagów ( pozostałej części szparagów nie wrzucaj, możesz wykorzystać je na zupę krem) Smaż chwilę i dodaj śmietanę, redukuj ją na małym ogniu aż zgęstnieje, dodajemy sól i pieprz do smaku. Do przygotowanego sosu wrzuć ugotowany makaron, posyp starym serem i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję