menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej podzielonego na mniejsze cząstki łososia. Po 2-3 minutach dodajemy ser Mascarpone. Dokładnie mieszamy. Gdy ser się rozpuści przyprawiamy całość z pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Sos mieszamy z makaronem i natychmiast podajemy.

ocena:

Makaron z wędzonym łososiem i serem mascarpone

składniki

  • 500 g makaronu
  • 200-250 g sera Mascarpone
  • 200 g wędzonego łososia
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej podzielonego na mniejsze cząstki łososia. Po 2-3 minutach dodajemy ser Mascarpone. Dokładnie mieszamy. Gdy ser się rozpuści przyprawiamy całość z pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Sos mieszamy z makaronem i natychmiast podajemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję