menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać czosnek i następnie szpinak, całość smażyć ok. 10 minut, dodać pół słoiczka pesto (ok. 100 g), wymieszać z makaronem. Całość można posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!

ocena:

Makaron ze szpinakiem i z pesto

składniki

  • makaron 250 g – grube nitki
  • szpinak świeży lub mrożony 200 g
  • pesto
  • cebula
  • czosnek – 5 ząbków
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • ewentualnie posiekane orzechy włoskie

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać czosnek i następnie szpinak, całość smażyć ok. 10 minut, dodać pół słoiczka pesto (ok. 100 g), wymieszać z makaronem. Całość można posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję