menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mak ugotować w mleku. Bułkę zalać zimnym mlekiem i odsączyć. W salaterce układać mak, pokrojoną, odsączoną bułkę, bakalie, całość można polać czekoladą i udekorować bakaliami.

ocena:

Makówki II

składniki

  • 300 g zmielonego maku
  • 1 bułka lub sucharki
  • 500 ml mleka
  • wanilia, miód, bakalie
  • cukier i szczypta soli do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mak ugotować w mleku. Bułkę zalać zimnym mlekiem i odsączyć. W salaterce układać mak, pokrojoną, odsączoną bułkę, bakalie, całość można polać czekoladą i udekorować bakaliami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję