menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy, dodajemy żółtko, masło, jedno całe jajo, startą skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Składniki mieszamy i dodajemy mąkę. Formujemy okrągłe placuszki i kładziemy je na rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumienią z obu stron podajemy posypane cukrem.

ocena:

Małdrzyki małopolskie

składniki

  • 500 g białego, słodkiego sera
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 100 g tłuszczu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy, dodajemy żółtko, masło, jedno całe jajo, startą skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Składniki mieszamy i dodajemy mąkę. Formujemy okrągłe placuszki i kładziemy je na rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumienią z obu stron podajemy posypane cukrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję