menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny wsypać do gąsiora,zalać syropem ugotowanym z cukru i wody.Wlać spirytus,szczelnie zakorkować.Zostawić w pokojowej temperaturze i spokoju na 2 tygodnie.Po tym czasie owoce osiądą na dnie,a czysta nalewka wypłynie na wierzch.Wtedy należy delikatnie zlać nalewkę do butekek( nie filtrować,bo straci zapach).Zakorkować szczelnie i przechowywać w chłodnym,ciemnym miejscu około 9 miesięcy. Na zdrowie

ocena:

Malinowa nalewka

składniki

  • 1,5 kg malin
  • 1 l spirytusu 96%
  • 1 l przegotowanej wody
  • 1 kg cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny wsypać do gąsiora,zalać syropem ugotowanym z cukru i wody.Wlać spirytus,szczelnie zakorkować.Zostawić w pokojowej temperaturze i spokoju na 2 tygodnie.Po tym czasie owoce osiądą na dnie,a czysta nalewka wypłynie na wierzch.Wtedy należy delikatnie zlać nalewkę do butekek( nie filtrować,bo straci zapach).Zakorkować szczelnie i przechowywać w chłodnym,ciemnym miejscu około 9 miesięcy. Na zdrowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję