menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlej do garnka wodę, posól i zagotuj. Wsyp kaszę kukurydzianą. Gotuj na małym ogniu około 5 minut. Kiedy mamałyga zgęstnieje, wyłącz ogień. Na drugiej patelni rozgrzej olej, przesmaż pokrojoną cebulę z boczkiem do zrumienienia. Na talerz nałóż mamałygę, po- syp twarogiem, posiekanym szczypiorkiem i cebulą z boczkiem.

ocena:

Mamałyga z twarogiem

składniki

  • 200 g kaszy kukurydzianej
  • 300 g twarogu
  • 800 ml wody
  • 100 g boczku wędzonego lub słoniny
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz 

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlej do garnka wodę, posól i zagotuj. Wsyp kaszę kukurydzianą. Gotuj na małym ogniu około 5 minut. Kiedy mamałyga zgęstnieje, wyłącz ogień. Na drugiej patelni rozgrzej olej, przesmaż pokrojoną cebulę z boczkiem do zrumienienia. Na talerz nałóż mamałygę, po- syp twarogiem, posiekanym szczypiorkiem i cebulą z boczkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję