menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

  Marcepan możemy przyrządzić zarówno na zimno, jak i na gorąco. W tym celu obrane i zmielone migdały zaparzamy gorącym syropem i mieszamy tak długo, aż uzyskamy gładką masę. Możemy też połączyć wodę różaną z cukrem pudrem i zmielonymi migdałami, również ucierając masę dopóki nie stanie się gładka i jednolita.

ocena:

Marcepan

składniki

  • migdały
  • woda
  • cukier
  • ew. woda różana

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

  Marcepan możemy przyrządzić zarówno na zimno, jak i na gorąco. W tym celu obrane i zmielone migdały zaparzamy gorącym syropem i mieszamy tak długo, aż uzyskamy gładką masę. Możemy też połączyć wodę różaną z cukrem pudrem i zmielonymi migdałami, również ucierając masę dopóki nie stanie się gładka i jednolita.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję