menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do szklanicy barmańskiej wrzucamy pokruszony lód, wlewamy gin i wermut. Kilkanaście sekund mieszamy łyżką, żeby składniki dobrze się schłodziły i połączyły. Przecedzamy do kieliszka na wysokiej nóżce. Dekorujemy krótkim twistem ze skórki pomarańczy. Możemy podawać ze słomką. Serwujemy do deserów.

ocena:

Martini Sweet

składniki

  • 50 ml ginu wytrawnego
  • 40 ml wermuta czerwonego słodkiego (Martini Rosso)
  • 2 kostki lodu
  • twist ze skórki pomarańczowej – do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do szklanicy barmańskiej wrzucamy pokruszony lód, wlewamy gin i wermut. Kilkanaście sekund mieszamy łyżką, żeby składniki dobrze się schłodziły i połączyły. Przecedzamy do kieliszka na wysokiej nóżce. Dekorujemy krótkim twistem ze skórki pomarańczy. Możemy podawać ze słomką. Serwujemy do deserów.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję