menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do wrzącego bulionu wrzucamy pieprz i gotujemy na małym ogniu aż będzie miękki (około 1 godzinę), pod koniec gotowania wrzucamy posiekany czosnek i pokrajaną w półtalarki cebulę. Na koniec wlewamy wino i więcej nie gotujemy. Odstawiamy marynatę do ostygnięcia. Boczek kroimy w cienkie plastry i owijamy nim białą kiełbasę. Układamy w naczyniu, zalewamy zimną marynatą i marynujemy w lodówce przez około 12 godzin. Każdą porcję zawijamy w wysmarowaną olejem folię aluminiową dodając parę ziaren pieprzu, kilka kawałków czosnku i cebulki oraz obficie skrapiając marynatą. Grillujemy w wysokiej temperaturze około 8-10 minut. Możemy podawać z sosem z zielonego pieprzu.

Sos z zielonego pieprzu składniki: pozostały z marynaty czosnek, cebulka i pieprz, 1 łyżka masła, 1 mały kieliszek (25 g) nalewki z głogu (może być jarzębiak), 1 szklanka kwaśnej śmietany, 2 łyżki posiekanego szczypioru, sól do smaku sposób przygotowania: Czosnek, cebulkę oraz pieprz wraz z nalewką, mieszamy na gładką masę blenderem, cały czas mieszając zagotowujemy i dodajemy masło. Odstawiamy do ostygnięcia. Dokładnie mieszamy ze śmietaną i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego

ocena:

Marynowana biała kiełbasa z grilla

składniki

  • 8 białych kiełbasek
  • 1/4 kg wędzonego boczku
  • 3 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
  • 1 szklanka bulionu (może być z kostki)
  • 2 średnie cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do wrzącego bulionu wrzucamy pieprz i gotujemy na małym ogniu aż będzie miękki (około 1 godzinę), pod koniec gotowania wrzucamy posiekany czosnek i pokrajaną w półtalarki cebulę. Na koniec wlewamy wino i więcej nie gotujemy. Odstawiamy marynatę do ostygnięcia. Boczek kroimy w cienkie plastry i owijamy nim białą kiełbasę. Układamy w naczyniu, zalewamy zimną marynatą i marynujemy w lodówce przez około 12 godzin. Każdą porcję zawijamy w wysmarowaną olejem folię aluminiową dodając parę ziaren pieprzu, kilka kawałków czosnku i cebulki oraz obficie skrapiając marynatą. Grillujemy w wysokiej temperaturze około 8-10 minut. Możemy podawać z sosem z zielonego pieprzu.

Sos z zielonego pieprzu składniki: pozostały z marynaty czosnek, cebulka i pieprz, 1 łyżka masła, 1 mały kieliszek (25 g) nalewki z głogu (może być jarzębiak), 1 szklanka kwaśnej śmietany, 2 łyżki posiekanego szczypioru, sól do smaku sposób przygotowania: Czosnek, cebulkę oraz pieprz wraz z nalewką, mieszamy na gładką masę blenderem, cały czas mieszając zagotowujemy i dodajemy masło. Odstawiamy do ostygnięcia. Dokładnie mieszamy ze śmietaną i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję