menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy i oczyszczamy. Zalewamy 2,5 litra wody, solimy (1 łyżka soli na litr wody) i gotujemy przez 30 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Do octu dodajemy 1 l wody, cebulę, łyżeczkę soli, cukier i przyprawy. Zalewę gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Grzyby odcedzamy, wkładamy do wyparzonych słoików, zalewamy marynatą i zaraz zakręcamy.

ocena:

Marynowane grzyby

składniki

  • 2 kg borowików
  • 350 ml octu spirytusowego 10%
  • 1-2 cebule
  • 15 ziaren pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy i oczyszczamy. Zalewamy 2,5 litra wody, solimy (1 łyżka soli na litr wody) i gotujemy przez 30 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Do octu dodajemy 1 l wody, cebulę, łyżeczkę soli, cukier i przyprawy. Zalewę gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Grzyby odcedzamy, wkładamy do wyparzonych słoików, zalewamy marynatą i zaraz zakręcamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję