menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan mieszamy z sokiem z cytryny, a następnie z miękkim masłem. Gdy będzie dokładnie utarte doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wkładamy do miseczki i schładzamy w lodówce. Masło to można serwować na liściach chrzanu, przez co staje się bardziej aromatyczne i dłużej pozostaje świeże.

ocena:

Masło chrzanowe

składniki

200 g masła
2 łyżki świeżo utartego chrzan
1 łyżka soku z cytryny
szczypta cukru
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan mieszamy z sokiem z cytryny, a następnie z miękkim masłem. Gdy będzie dokładnie utarte doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wkładamy do miseczki i schładzamy w lodówce. Masło to można serwować na liściach chrzanu, przez co staje się bardziej aromatyczne i dłużej pozostaje świeże.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję