menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Raki gotujemy, szyjki obieramy, a skorupki i nóżki dokładnie tłuczemy na miazgę. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zmiażdżone skorupki i smażymy ciągle mieszając żeby się nie przypaliło, solimy do smaku. Zlewamy przez sitko do kamiennego naczynia i wstawiamy do lodówki. Mięso raków używamy do innych potraw.

ocena:

Masło rakowe

składniki

ok. 25 sztuk raków
200 g masła
sól
ew. sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Raki gotujemy, szyjki obieramy, a skorupki i nóżki dokładnie tłuczemy na miazgę. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zmiażdżone skorupki i smażymy ciągle mieszając żeby się nie przypaliło, solimy do smaku. Zlewamy przez sitko do kamiennego naczynia i wstawiamy do lodówki. Mięso raków używamy do innych potraw.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję