menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę wrzucamy do rondelka i wstawiamy go do garnka z gorącą wodą. Gdy czekolada się rozpuści ucieramy jaz cukrem, obranymi i zmielonymi migdałami oraz skórka cytrynową. Na koniec dodajemy delikatnie pianę z białek. Blachę smarujemy i kładziemy na niej  wafle. Smarujemy wafle i wkładamy do podgrzanego piekarnika do obsuszenia w temperaturze ok. 50ºC. Na koniec można mazurek polukrować i udekorować.

ocena:

Mazurek czekoladowy I

składniki

  • 150 g czekolady
  • 250 g cukru
  • 4 białka
  • 250 g migdałów
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • opakowanie prostokątnych wafli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę wrzucamy do rondelka i wstawiamy go do garnka z gorącą wodą. Gdy czekolada się rozpuści ucieramy jaz cukrem, obranymi i zmielonymi migdałami oraz skórka cytrynową. Na koniec dodajemy delikatnie pianę z białek. Blachę smarujemy i kładziemy na niej  wafle. Smarujemy wafle i wkładamy do podgrzanego piekarnika do obsuszenia w temperaturze ok. 50ºC. Na koniec można mazurek polukrować i udekorować.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję