menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy mąkę chlebową. Suszymy razowiec, a następnie tłuczemy go i przesiewamy. Ucieramy na drobnej tarce czekoladę. Mieszamy czekoladę, cukier, 2 jaja i mąkę chlebową. Dodajemy ubita na sztywno pianę z białek, obrane i drobno pokrojone migdały oraz skórkę pomarańczową. Blachę smarujemy, układamy na niej andrut lub opłatek i nakładamy masę czekoladową. Wsadzamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 160ºC i pieczemy 20–30 minut. Gotowy mazurek polewamy polewa czekoladową.

ocena:

Mazurek czekoladowy II

składniki

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki mąki chlebowej
  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 6 białek
  • 250 g migdałów
  • 100 g smażonej skórki pomarańczowej
  • andruty lub opłatki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy mąkę chlebową. Suszymy razowiec, a następnie tłuczemy go i przesiewamy. Ucieramy na drobnej tarce czekoladę. Mieszamy czekoladę, cukier, 2 jaja i mąkę chlebową. Dodajemy ubita na sztywno pianę z białek, obrane i drobno pokrojone migdały oraz skórkę pomarańczową. Blachę smarujemy, układamy na niej andrut lub opłatek i nakładamy masę czekoladową. Wsadzamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 160ºC i pieczemy 20–30 minut. Gotowy mazurek polewamy polewa czekoladową.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję