menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso czyścimy z błon i kroimy na 3 cm plastry. Boczek kroimy na cienkie plastry. Medaliony z polędwicy owijamy plastrami boczku i spinamy wykałaczką Na połowie masła smażymy medaliony z wszystkich stron. Orzechy drobno siekamy i mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem drobiną soli. Medaliony posypujemy delikatnie solą i pieprzem, kładziemy na wierzchu po łyżeczce masy orzechowej i układamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy w temperaturze 200ºC przez 10 minut.

ocena:

Medaliony z orzechami

składniki

  • 600 g polędwiczek wieprzowych (grubszych części)
  • 150 g boczku wędzonego
  • 4 łyżki masła
  • 50 g obranych orzechów laskowych lub włoskich
  • 1 żółtko, 1 łyżeczka tartej bułki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso czyścimy z błon i kroimy na 3 cm plastry. Boczek kroimy na cienkie plastry. Medaliony z polędwicy owijamy plastrami boczku i spinamy wykałaczką Na połowie masła smażymy medaliony z wszystkich stron. Orzechy drobno siekamy i mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem drobiną soli. Medaliony posypujemy delikatnie solą i pieprzem, kładziemy na wierzchu po łyżeczce masy orzechowej i układamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy w temperaturze 200ºC przez 10 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję