menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mielone migdały mieszamy ze śmietanką przez 10 minut. Ucieramy 3 żółtka, 3 jaja, cukier, a gdy są utarte do białości wlewamy do nich (stale ubijając) gorącą śmietankę  z migdałami oraz olejek migdałowy. Rozlewamy do foremek lub salaterek. Wstawiamy je do większego naczynia wypełnionego wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 wysokości foremek. Zapiekamy 30 minut  w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Potem wykładamy każde mleczko na osobny talerzyk.

ocena:

Mleczko migdałowe

składniki

  • 500 ml śmietany 12-18%
  • 100 g obranych migdałów
  • 6 jajek
  • 100 g cukru
  • ew. olejek migdałowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mielone migdały mieszamy ze śmietanką przez 10 minut. Ucieramy 3 żółtka, 3 jaja, cukier, a gdy są utarte do białości wlewamy do nich (stale ubijając) gorącą śmietankę  z migdałami oraz olejek migdałowy. Rozlewamy do foremek lub salaterek. Wstawiamy je do większego naczynia wypełnionego wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 wysokości foremek. Zapiekamy 30 minut  w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Potem wykładamy każde mleczko na osobny talerzyk.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję