menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy 3 całe jaja i 3 żółtka  z cukrem pudrem. Śmietanę gotujemy z laską wanilii przez 5 minut, potem ją wyjmujemy. Do masy jajecznej wlewamy stopniowo gorącą śmietankę i cały czas ubijamy. Masę wlewamy do małych foremek, ustawiamy je w naczyniu z wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 ich wysokości. Zapiekamy 30 minut  w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Potem wykładamy mleczko na talerzyki.

ocena:

Mleczko waniliowe

składniki

  • 500 ml śmietany 12-18%
  • 6 jajek
  • 50 g cukru pudru
  • laska wanilii

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy 3 całe jaja i 3 żółtka  z cukrem pudrem. Śmietanę gotujemy z laską wanilii przez 5 minut, potem ją wyjmujemy. Do masy jajecznej wlewamy stopniowo gorącą śmietankę i cały czas ubijamy. Masę wlewamy do małych foremek, ustawiamy je w naczyniu z wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 ich wysokości. Zapiekamy 30 minut  w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Potem wykładamy mleczko na talerzyki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję