menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy piwo i dosypujemy do niego utarte na tarce pierniki oraz masło. Gotujemy, aż pierniki się rozpuszczą. Wtedy odstawiamy moczkę, wrzucamy do niej posiekane bakalie, słodzimy według uznania. Podajemy moczkę ostudzoną z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

ocena:

Moczka skolimowska

składniki

-1 l jasnego piwa
-50 g pierników
-100 g rodzynek
-100 g migdałów
-1 łyżka masła
-cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy piwo i dosypujemy do niego utarte na tarce pierniki oraz masło. Gotujemy, aż pierniki się rozpuszczą. Wtedy odstawiamy moczkę, wrzucamy do niej posiekane bakalie, słodzimy według uznania. Podajemy moczkę ostudzoną z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję