menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzewamy olej lub smalec, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a kiedy się zeszkli, pokrojoną w paski paprykę. Przesmażamy i dodajemy sproszkowaną słodką i ostrą paprykę oraz estragon. Wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wywarem. Zagotowujemy i wkładamy pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety rybne. Gotujemy około 15 minut, tyle żeby ziemniaki były miękkie, po czym doprawiamy do smaku.

ocena:

Moja ulubiona zupa rybna z ryb słodkowodnych

składniki

 

  • 2 l wywaru rybnego lub wody
  • 2 kg różnych wyfiletowanych ryb słodkowodnych
  • 3 duże różnokolorowe papryki
  • 4 cebule
  • 500 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 20 g słodkiej papryki w proszku, 1 ostra papryka typu czuszka lub chilli
  • estragon, sól,
  • 2 łyżki oleju lub smalec
  • sok z 1 cytryny

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzewamy olej lub smalec, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a kiedy się zeszkli, pokrojoną w paski paprykę. Przesmażamy i dodajemy sproszkowaną słodką i ostrą paprykę oraz estragon. Wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wywarem. Zagotowujemy i wkładamy pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety rybne. Gotujemy około 15 minut, tyle żeby ziemniaki były miękkie, po czym doprawiamy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję