menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło orzechowe i rozetrzyj, aż do uzyskania konsystencji kruszonki.
Do mleka dodaj stopione masło i roztrzepane jajko, a następnie wlej mokre składniki do suchych. Dodaj posiekane batoniki Snickers. Całość energicznie i delikatnie wymieszaj. Nakładaj gotowe ciasto do papilotek.
Piecz około 20-25min, do czasu, aż muffinki będą złotawe i wyrośnięte. Wystaw blaszkę i zostaw na kratce na 5-10 min. do przestudzenia.
Następnie wyjmij pojedyncze muffiny i zostaw na kratce do całkowitego ostudzenia.

ocena:

Muffinki z masłem orzechowym i batonem snickers

składniki

    (na 12 sztuk)

  • 250 g mąki pszennej
  • 85 g cukru
  • 1.5 łyżki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 160 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 60 g niesolonego masła, stopionego
  • 1 duże jajko, roztrzepane w miseczce
  • 175 ml mleka
  • 3 batoniki Snickers, posiekane

    dodatkowo:

  • blaszka do muffinów wyłożona 12 papilotkami

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło orzechowe i rozetrzyj, aż do uzyskania konsystencji kruszonki.
Do mleka dodaj stopione masło i roztrzepane jajko, a następnie wlej mokre składniki do suchych. Dodaj posiekane batoniki Snickers. Całość energicznie i delikatnie wymieszaj. Nakładaj gotowe ciasto do papilotek.
Piecz około 20-25min, do czasu, aż muffinki będą złotawe i wyrośnięte. Wystaw blaszkę i zostaw na kratce na 5-10 min. do przestudzenia.
Następnie wyjmij pojedyncze muffiny i zostaw na kratce do całkowitego ostudzenia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję