menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja oraz żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z kawą rozpuszczalna oraz koniakiem lub brandy. Śmietanę ubijamy. Łączymy ze sobą masę z jaj, czekoladę oraz śmietankę. Wkładamy na godzinę do lodówki. Podajemy z sosami owocowymi, z sosem kawowym lub z tartą czekoladą.

ocena:

Mus czekoladowo-kawowy

składniki

  • 100 g cukru
  • 100 g czekolady
  • 6 żółtek
  • 2 całe jajka
  • 500 ml śmietany 36%
  • 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 25 ml koniaku lub brandy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja oraz żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z kawą rozpuszczalna oraz koniakiem lub brandy. Śmietanę ubijamy. Łączymy ze sobą masę z jaj, czekoladę oraz śmietankę. Wkładamy na godzinę do lodówki. Podajemy z sosami owocowymi, z sosem kawowym lub z tartą czekoladą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję