menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka ucieramy na kogel – mogel z połową cukru. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku umieszczonym w garnku z gorącą wodą. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do utartych żółtek i dalej masę ucieramy. Śmietanę ubijamy z resztą cukru na sztywno. Na koniec mieszamy obie masy i przekładamy do miseczek, pucharków lub salaterek. Schładzamy. Oczywiście przybieramy dowolnie.

ocena:

Mus czekoladowy

składniki

  • 500 g gorzkiej czekolady
  • 100 g cukru
  • 10 jajek
  • 500 ml śmietany 30%

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka ucieramy na kogel – mogel z połową cukru. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku umieszczonym w garnku z gorącą wodą. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do utartych żółtek i dalej masę ucieramy. Śmietanę ubijamy z resztą cukru na sztywno. Na koniec mieszamy obie masy i przekładamy do miseczek, pucharków lub salaterek. Schładzamy. Oczywiście przybieramy dowolnie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję