menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, czyli w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Śmietanę z esencją waniliową ubij w mikserze. Pod koniec ubijania dodaj porcjami rozpuszczoną czekoladę i jeszcze chwilę wszystko razem ubijaj. Mus przełóż do niewielkich naczynek i schłodź w lodówce. Owoce zmiksuj, jeżeli trzeba dodaj cukru pudru do smaku. Deser podawaj w przygotowanych naczynkach lub na talerzyku z dodatkiem sosu owocowego.

ocena:

Mus z białej czekolady z sosem owocowym

składniki

  • 300 ml śmietany 36%
  • 120 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 300 g owoców mrożonych lub świeżych
  • ew. 100 g cukru pudru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, czyli w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Śmietanę z esencją waniliową ubij w mikserze. Pod koniec ubijania dodaj porcjami rozpuszczoną czekoladę i jeszcze chwilę wszystko razem ubijaj. Mus przełóż do niewielkich naczynek i schłodź w lodówce. Owoce zmiksuj, jeżeli trzeba dodaj cukru pudru do smaku. Deser podawaj w przygotowanych naczynkach lub na talerzyku z dodatkiem sosu owocowego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję