menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źółtka ucieramy na kogel – mogel z połową cukru. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku umieszczonym w garnku z gorącą wodą z dodatkiem masła i mleka. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do utartych żółtek i dalej masę ucieramy. Śmietanę ubijamy z resztą cukru na sztywno. Na koniec mieszamy obie masy i przekładamy do miseczek, pucharków lub salaterek. Schładzamy. Oczywiście przybieramy dowolnie.

ocena:

Mus z czekolady

składniki

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 50 g cukru
  • 5 jajek
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki mleka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źółtka ucieramy na kogel – mogel z połową cukru. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w rondelku umieszczonym w garnku z gorącą wodą z dodatkiem masła i mleka. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do utartych żółtek i dalej masę ucieramy. Śmietanę ubijamy z resztą cukru na sztywno. Na koniec mieszamy obie masy i przekładamy do miseczek, pucharków lub salaterek. Schładzamy. Oczywiście przybieramy dowolnie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję