menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oddziel białka od żółtek. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i wierzchem noża wydobądź aromatyczne nasionka. Źółtka utrzyj z połową cukru, nasionkami z laski wanilii oraz mascarpone. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i resztą cukru. Przełóż delikatnie pianę do mascarpone i delikatnie wymieszaj. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego nałóż mus do pucharków. Najlepiej schłódź godzinę w lodówce lub podawaj od razu. Na wierz połóż kawałki ulubionej czekolady.

ocena:

Mus z mascarpone z wanilią i czekoladą

składniki

  • 250 g sera mascarpone
  • 2 jajka
  • 1 laska wanilii
  • 4 łyżki cukru
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oddziel białka od żółtek. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i wierzchem noża wydobądź aromatyczne nasionka. Źółtka utrzyj z połową cukru, nasionkami z laski wanilii oraz mascarpone. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i resztą cukru. Przełóż delikatnie pianę do mascarpone i delikatnie wymieszaj. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego nałóż mus do pucharków. Najlepiej schłódź godzinę w lodówce lub podawaj od razu. Na wierz połóż kawałki ulubionej czekolady.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję