menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy mąkę z jajami i mlekiem, dodajemy roztopione i ostudzone masło lub olej, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na pół godziny. W tym przypadku można smażyć naleśniki bez tłuszczu.
Uwaga: jeśli robimy naleśniki ze słodkim nadzieniem, to możemy do ciasta dodać cukier waniliowy.

ocena:

Naleśniki II

składniki

  • 350 g mąki (ok. 2 szklanek)
  • 500 ml mleka lub pół na pół mleko i woda mineralna lekko gazowana
  • 6 jajek
  • 50 ml oleju lub 50 g masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy mąkę z jajami i mlekiem, dodajemy roztopione i ostudzone masło lub olej, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na pół godziny. W tym przypadku można smażyć naleśniki bez tłuszczu.
Uwaga: jeśli robimy naleśniki ze słodkim nadzieniem, to możemy do ciasta dodać cukier waniliowy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję