menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiewamy i miksujemy ze śmietaną, solą i żółtkami, na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Te naleśniki powinny być nieco grubsze od tradycyjnych. Bardzo dobrze nadają się do robienia tortów naleśnikowych i do zapiekania.

ocena:

Naleśniki IV

składniki

  • 350 g mąki (ok. 2 szklanek)
  • 5 jajek
  • 600 ml śmietanki 12%
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiewamy i miksujemy ze śmietaną, solą i żółtkami, na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Te naleśniki powinny być nieco grubsze od tradycyjnych. Bardzo dobrze nadają się do robienia tortów naleśnikowych i do zapiekania.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję